]v[aria ♥

Alla inlägg under januari 2009

Av Maria - 11 januari 2009 20:44

Examinationsuppgiften blev precis klar och inskickad till min seminarieledare. Känns jätteskönt! Nu är det bara portfolioarbetet kvar... Fast det måste inte endast bestå av text, det kan vara bilder, anteckningar och sådant som man får förklara. Så den ska nog gå okey. Det är väl den avslutande och veteskapliga texten som känns lite skrämmande bara. Det är den sista uppgiften för den här kursen, sedan har jag klarat Pedagogiskt arbete 1! :) Så nästa vecka består av plugg, plugg och plugg. Men det ska jag fixa!


Dax att äta mysig middag med Gustav nu och kika på film. <3


Krya på dig Mamma!


//Maria

Av Maria - 11 januari 2009 13:02

Idag gick vi upp i tid för att gå till Hosjö kyrka på gudstjänst, anledningen var att Gustav ville se hur kyrkan ser ut på insidan då den är väldigt charmig på utsidan. Men när vi väl kom fram var det stängt, de skulle ha gudstjänst kl. 16 idag. Så då struntar vi i det för idag, vi får kika på kyrkan en annan dag. Som tur var tog vi med stavarna när vi ändå gick, så vi passade på att ta en extra lång vända i eljusspåret. Man hade inte allt för mycket energi så segt var det, men vi tog oss runt. Sitter hemma hos mamma nu, vi ska strax åka iväg och kika på ett område där vi ska titta på en lägenhet sen. Sedan blir det att släppa av mamma vid akuten. De jäkla njurstenarna spökar igen, så n8u har hon haft det olidligt länge.. Hon har redan legat inne 5 ggr. Stackars! Dom säger att det gör ondare än att föda då man får ett anfall, vilka mamma haft mååånga av! Hoppas bara hon blir bra snart.


Igår hittade vi några tidningar, ellos mm. Där vi hittade fina möbler till vår blivande lägenhet. Det var en sådan TV-bänk jag letat efter men inte sett någon annanstans och sedan en dvd hylla som såg bra ut. Sedan hittade vi en helsnygg matta, även ett soffbord som skulle passa skitbra till TV-bänken och mattan. Så vi får se, man är ju inte miljonär så, men man vill ju helst ha allt på en gång! :P Annars blev det en promenix i eljusspåret med stavarna och Chica igår kväll, när vi var ungefär på mitten så slocknade lamporna, mörkrädda mia hade tur som hade med sig en vakthund och en karl i mörka skogen. :D  Det var fullmåne som lyste starkt, så det blev inte helt svart i skogen iaf. Sedan spenderade jag natten, ca mellan kl. 00.00-02.00 med att plugga. Är sista dagen att få till examinationsuppgiften idag så ville inte ha allt kvar. Har åtminstone skrivit hälften nu, men har ju ändå en del kvar.


Puss på min Gustav! <3


//Maria

Av Maria - 9 januari 2009 18:08

Trodde nyss jag skulle tippa baklänges på stolen. Så jag flög upp medan Gustav talade om att det faktiskt tar stopp. Ryggstödet går inte ändå ner mot golvet. :P


Idag har varit en jobbig dag. De kom och hämtade Kajsa idag, hon ska få bo hos Gustavs kompis mormor nu då Gustav måste vara borta från henne så mycket och eftersom både jag och han är allergiska. Det kommer tyvärr inte fungera med att ha katt då vi flyttar ihop. Men det var jättetråkigt när de kom och hämtade henne. Så ledsna blev vi och jag hann inte ens säga "Hejdå" då de ringde från vårdcentralen så jag fick lov att gå ifrån. När jag kom tillbaka ut satt hon redan i sin bur. Lilla Kajsa. Den mysigaste katt jag någonsin träffat och lärt känna. Hon låg på oss när vi sov och när vi kollade på TV, hon skulle alltid vara med, så fort vi var i samma rum så kom hon också dit. Kändes konstigt att inte få säga "Hejdå" ordentligt, men vi tänkte hälsa på henne om några veckor när hon gjort sig hemmastadd där hon bor nu. Idag passade vi på att fota henne, vilken fotomodell! Några bilder får ni se nedan. Sedan plockade vi ihop alla hennes saker som skulle få följa med. Vi lyfte på soffan, där i princip alla hennes leksaker hamnat och lite annat smått och gott. Hon är duktig på att peta in sakerna där när hon busar. :) Vi vet åtminstone att hon kommer till en kattvan familj och att hon kommer få det jättebra! Hoppas bara hon trivs ordentligt. Hon har alltid varit väldigt hussig mot Gustav. Just nu är det så tomt, ingen som kommer klivandes och ska ligga på en när man ligger i soffan, och ingen som gör små ljud när hon hoppar upp och ned för saker. En riktig goding är hon Kajsa!


Idag har jag inte hunnit med något plugg, hela dagen har kännts ganska konstig, släpper nog plugget helt idag. Vi funderar på att gå ut och äta, mysa lite och få tänka på något annat. Sedan blir det nog att hyra en film, då vi redan sett alla filmer vi vill se som går på bio. Det ska bli mysigt! :)


//Maria

Av Maria - 9 januari 2009 18:05

Hittade några bilder från när Jag och Gustav var ute i Storvik och plockade trattkantareller med Margot, Gustavs mamma. Det var helmysigt! Mycket kantareller blev det med. :)


//Maria

Av Maria - 8 januari 2009 23:05

Idag var det dax för att ta tag i hemtentan vi har under två dagar. Det handlar om riklig språkanvändning, uppväxtvillkor och den sociokulturella teorin och några centrala begrepp ur den teorin. 2000-3000 ord lång ska den vara, alltså 4-6 sidor. Oj vad segt det går! Har för det första ingen som helst motivation och ingen ork heller.. Eller blir rastlös av att sitta vid datorn och försöka skriva.

   Vaknade någorlunda bra tid i dag, jag och Gustav kikade på lägenheter på nätet och gick sedan iväg och handlade för frukosten var slut. Åt en god frukost framför ett avsnitt av "How I met your mother" och sedan var jag så trött att jag gick och lade mig en stund... En stund blev till timmar, Gustav kom och kröp ned. Det hela slutade med att jag sovit bort 2 timmar av dagen. Så jag gick upp, startade datorn, men satte mig och bloggade istället för att plugga, mycket roligare! :P Sedan kom Gustav upp och vi kikade lite på bärbara datorer, sedan blev det lunch och en timmes stavgång runt Boulgnerskogen. Härligt! Hem för dusch. Sedan förberedde Gustav middagen, god korvstroganof med kornris, jag tyckte om det mystiska riset, men inte Gustav. Men för min del var det bara mums! :) Sedan hamnade vi kramandes i sängen, mycket mysigare än att plugga! ;) Humm.. Till slut var det dax, så nu sitter jag här har skrivit några rader iaf, så det är inte helt hopplöst, mest bara inte så nöjd med det jag skriver. Gustav tycker det är bra iaf :) Så, nu är det dax att fortsätta plugga lite innan sänggång, får nog sova själv en stor del av natten då Gustav nog blir sittandes och för att plugga inför redovisning i morgon. 

   Nej, dax att plugga nu innan Gustav skrattar åt mig för att jag bloggar hela tiden! Älskar honom! <3


Grattis Lollo!

Grattis Therese! Tacos på lördag! :)

Jag är ledsen Per... Finns här!


//Maria

??

Av Maria - 8 januari 2009 14:24

DITT LIV
Vad heter du?
Maria
Har du körkort? Jajamensan, om 9 dagar har min prövotid gått ut!
Äger du några converseskor? Nejje.
Vad spenderar du dina pengar på? Räkningar, kläder mm.
Senaste konserten? Oj, det var ett tag sedan..
Brukar du bli för full? Haha, kanske. Men inte FÖR full.
Antal kuddar i sängen? Fyra! :)
Bakar du? Jodå :)
Har du varit med i scouterna? Neeh..
Bläck eller blyerts? Bläck
McDonald's eller Burger King? Max! :P Men nu håller jag mig därifrån!
Är du allergisk mot något? Nej, men har förkylnings och ansträngnings astma.
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? Blir oftast grön mjölk.
Vad åt du till frukost?  Morotssmörgåsar, fil och flingor, juice och blåbärssoppa. mmm :D
Hur ser du ut idag? Behövs en dusch! ;)
Har du haft sex idag? Neeh.. :P
Nästa mål i ditt liv? Hitta en fin lägenhet åt mig och Gustav.
Vad såg du senast på TV? How I met your mother
Hur svarar du i mobilen? Jaaa. Eller. Hej, det är Maria. beroende på vem.
Vem ringde dig senast? Mamma.
Vad sa den du ringde? Jag ville bara berätta...
Antal timmar sömn inatt? 6 h ungefär, fast sov 2 nu på förmiddagen :P Slöis!
Sov du ensam? Nee, med Gustav och Kajsa! :)


SENASTE PERSON SOM
Sov i din säng?
Gustav ;)
Såg dig gråta? Gustav
Fick dig att gråta? Gustav
Du delade en drink med? Gustav :P
Du gick på bio med? Gustav :)

HAR DU NÅNSIN?
Sagt "jag älskar dig" och menat det?
Ja!
Bråkat med ditt husdjur? Ja fy tusan :P
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag? Jaa.. någon gång kanske..

SAKER
Tar du droger?
Nej fy!
Dricker du? Ibland.
Vad är du mest rädd för? Att någon ska ta mig och göra mig illa.
Vilka kläder sover du i? oftast inga ;)
Vart vill du gifta dig? Vet kanske :)
Vad hatar du verkligen? Lögner, otrohet, våld mm.
Har du varit kär?  Ja, är det nu :)
Kör du bil? Joo, fast nu sitter jag här. Och bile är på verkstaden.
Har du ett jobb? Jag studerar och jobbar lite extra ibland, men har oftast inte tid...
Gillar du att ha folk omkring dig? Verkligen!


//Maria

Av Maria - 7 januari 2009 13:57

Dax för första dagen i skolan efter jul, skulle vara ett semenarium. När jag äntligen gjort mig klar och gått ut till bilen för att åka iväg funderar jag varför det inte går att låsa upp den. Jag tänker "Har någon glömt den olåst?" Öppnar dörren och ser att passagerar sidans främre fönster är krossat, glas överallt! Såg inte detta från början då rutorna var frostiga. Jag börjar titta runt i bilen och i skuffen om något är taget, men icke, cd-spelaren är kvar, mina dyra kängor, all olja och sådana saker i skuffen är kvar och verktygen. Så ser jag att dom varit under ratten och dragit bland några spakar, så jag tänker öppna huven, som tydligen redan var öppen. Och där... Dom jävlarna hade tagit mitt batteri! Det var allt! Var de tvungna att slå in min rutan för ett jävla batteri!? SÅ onödigt. Det är polisanmält nu iaf, men de gör ju inget då de enda spår man hittade efter dem eller den var fotspår i snön runt bilen. Bilen är nu på verkstaden, vi fick ringa efter en bergare som tog dit den igår kväll. Så bara att hoppas den blir lagad snart. Det känns lite overkligt att bilen är "sönder"... Det som stod massor av bilar på den parkeringen, varför just min!? Får betala en självrisk nu, helt onödiga pengar som man som studerande gärna hade sluppit....


När bergaren äntligen kom tog jag och Gustav en promenad på en 50 min i eljusspåret, Chica fick följa med igen som vi varit hundvakt åt under dagen. Skolan kom jag inte iväg mig till då jag bor utanför stan, men jag och Gustav pluggade någon timme under kvällen iaf. Sedan skjutsade Mamma oss till tåget och så åkte vi till Gävle, nu när vi inte kunde ta bilen..


//Maria

Av Maria - 6 januari 2009 13:47

Idag var det upp tidigt för första gången på länge, sedan en långpromenad med stavarna och så stannade vi vid Spar för att handla lite inför frukost som vi lovat att bjuda Mamma, Thomas och Micke på. Sedan hem igen och sätta igång, Gustav bakade scones med grahamsmjöl som blev supergoda! Och jag gjorde äggröra med skinka och ost i. Sedan blev det Juice och Fil och sådana grejjor. De blev nöjda med frukosten iaf! :) Sedan bar det av till tågstationen där Micke skulle hoppa på tåget för att åka hem till Gotland igen. Saknar honom! Men jag och Gustav ska nog åka dit och hälsa på något framöver. :)


Vid 3 tiden ringde Mamma och sade att nu var det lunch så det var bara att komma över. Då hade Supermormor Barbro och Supermorfar Stig kommit dit med lasagne! Mums! Så blev mycket ätande då vi fick Ris ala Malta till efterrätt också, som jag älskar! Sedan tog jag och Gustav en långpromenad i eljusspåret , Chica fick följa med. Vi gick i ca. 1 h och 20 min. Blev iaf runt 6 km :) Hon var vild när vi kom hem till Mamma med henne! haha.


//Maria

Presentation


Hos mig snackas det på om allt mellan himmel och jord. Träning och försök till viktnedgång, plugget, vännerna, familjen och så klart min stora kärlek! Allt det och lite till som "ramlar" ur mig. =)

Omröstning

Vem är du som kikat in?
 Kvinna
 Man

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards